Gör egna kaffekoppar, eller annat i marmor liknande effekt.

En snabb guide på hur man enkelt kan skapa en marmor effekt på egentligen vilket föremål som helst. I detta fall har vi skapat snygga koppar i varierande färger.
Effekten ser ut som marmor. Detta tillväga gångs sätt kallas ofta för hydrodipping vilket innebär att föremål doppas i vatten där färgen flyter på ytan.

 

Man börjar med att fylla en bytta som man ej är rädd om ( färg kommer bli kvar ) med rumstempererat vatten. Droppa sedan försiktigt nagelack i önskad färg. Obs, det behövs inte många droppar. Har även noterat att vissa nagellack fungerar bättre än andra. Vissa klumpar sig lättare.

Doppa sedan försiktigt direkt efter det att nagellacken flytit ut lite på vattnet. Eventuellt om man blandar 2 färger kan man med hjälp av en tandpetare dra några diagonala streck för att få bättre blandning.

Låt sedan torka ordentligt.

Här ser vi en härlig blandning av koppar. Marmor effekten just i olika färg blir extremt färgstark och fångande. Dessa koppar kan användas både för att dryck eller om man vill göra egen designade ljus. Vi valde även att måla dessa med klarlack för bättre hållbarhet.

 

OBS: Kopparna bör ej köras i diskmaskinen då maxtemperaturen på den klarlack vi hittat är runt 60c.

 

Tack för inlägget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *